Leírás

Ideje átlátni a káoszon! Minden ami poén, minden ami botrány, minden ami aktuális...egyszóval minden ami élet!

Utolsó kommentek

A Nyájjól szakszejűen

2014.05.08. 12:51 Lö Macaróni

Nyáj lesz nyáj jöpke jepke szájj vijágja zümmög száz bogáj...

A nagyfőnök letekinté borjaira és így szóla: nesztek köcsögök szauna! Mi meg pislogunk mint borjú az új kapura...

De a borjú az okos ember és ha már a főnök kibaszik az alkalmazottakkal, akkor elintézi, hogy a fagyi visszanyaljon.

Jön majd a Rázzon így is-úgy is (a villanyszerelők nem hivatalos himnusza), meg a Havaj hepaj, olyan bujit rittyentve, amitől még a fenti igazgatóság is elrúgja azt a bizonyos pöttyöst.

De ez még csak a kezdet...Borjú Matyi háromszor veri vissza...

A nyájban felszellemül a csordaösztön és levonul, hogy felpumpálja az ország tavait, strandjait és megmártózzon a hűs, csobogó matracban...a férfiak bikinit öltenek míg a gyengébbik nem tagjai előkapják az úszófecskét vagy úszóverebet, szerencsés esetben a fürdőrövidnadrágot, míg az őrültebbek a fürdőmackót...cirkuszt és röhögőgörcsöt a népnek...ave-ave!

Majd hirtelenjében felcsendül egy kazettás magnó bús baritonja és jön a Put jor hendz áp in di er meg a diszkó-diszkó jó-jó (ha az ember jobban szemügyre veszi az összegyűlt népet, kiszúrhat néhány önjelölt Zohant akik perecet hajtogatnak a papírpohárból és olyan kemények, hogy szétfejelnék a kukát de egy rúgást nem mernek megkockáztatni) és mindenki rázza amije van. Majd mikor a ária véget ér, Tescós szatyrok repülnek a levegőbe, és a tömeg vízipisztollyal kergeti szét a zenekart, majd az "Enyém a színpad" felkiáltással elindítja a Sírsz-Faktor helyi változatát karajoki címszóval...cirkuszt és fülvédőt a népnek...ave-ave!

Ha a nap első szikrája felpislákol a kerti harcosok előkapják fáziscerkáikat és ha az engedélyt ad, felkarolják a pereputtyot, baráti kört, kivonulnak és felépítik a fapados strandjaikat a yardon...van ott minden mi szemnek-szájnak ingere, ami után a vegetáriánusok sikítva hánynának, míg szívlapáttal agyon nem verik őket a kert végében és el nem ássák őket fejjel lefelé, hogy ne tudjanak kimászni...grillek-bogjácsok melyek olyan füstöt eregetnek, hogy a kerge szomszéd már hívná a katasztrófavédemiseket, a beavatkozó rend békés jámbor őreit, amíg katapulttal át nem lőnek neki egy-két katonát és kézigránátot...így megtanulja, hogy az ilyen buli mindig nagy durranás...előkerül a medence is, melyet apuci fúj fel mert előző életében alpinista gyöngyhalász volt, és tölt bele annyi vizet hogy a környezetvédők már hoznák az ámbrás cetet, hogy megmentsék, míg a slagnak csúfolt vízágyú első sortüze rendet nem vág a soraik között, majd a kölyökosztag kibiztosított vízibombákkal fel nem oszlatja az addigra partra vetett harcsaként vergődő csoportot.

Az ebéd elkészültével a család/baráti kör összeül, majd megkezdődik a 3 falut hetekig ellátó hús és a kocsmák 3 éves készletének megfelelő mennyiségű sör és egyéb tudatállapotot módosító és romboló folyadékok elfogyasztása és a kert végében elásott vegeták azzal történő megtrágyázása...a nap végére pedig a baráti kör összes tagja a padon elhelyezkedve vizsgálja a talpát...a homlokával...cirkuszt de főleg kenyeret a népnek...ave-ave!

De ha nyáj van akkor bizony a nagyobb sportesemények sem maradhatnak el, melyre mint Mordor sötét orkjai, előbújnak a fotelszagértők akik habzószájjal rendeznek parlamenti felszólalásokat megszégyenítő érveléseket, hogy miért nekik lesz igazuk az esemény végkimenetelét illetően. Összeülnek férfiak-nők-fiúk-lyányok, és megy a szurkolás, mely miatt a nap közepén rendőrök állítanak be állítólagos csend-és rendzavarás fals vádjával, csak hogy az első látványos jelenete után az egyenruhát a sarokba dobva sikoltozzanak, mely után a felbujtó szomszéd harakiribe menekül. Ám de hamarosan beüt a káosz és a világvége mert elfogy a rágcsa és ekkor a háziasszony érvényesítve a házirendet elküldi férj urát, hogy a rotációs kapával takarítsa be a ház előtti 600 hektáros szántóföldön elterülő napraforgó-gyülekezetet, melytől a helyi TSZ a haját és szőrét tépi...cirkuszt és szotyit a népnek...ave-ave!

Ennek ellenére a mennyei igazgatóság minden évben újra és újra megszavaztatja a nyáj törvényt remélve, hogy nyernek...de amíg a borjú van kétharmados többségben...

Nyáj lesz nyáj jöpke jepke szájj vijágja zümmög száz bogáj...

/Tisztelt olvasó! Amennyiben ezen szöveg szétrúgta az érzelmi homokvárát vagy beletaposott a lelki muskátlisba a 06-1-000-0000 emelt díjas számon igényelhet lapátot és kis vödröt az új várhoz, valamint új virágot a muskátlishoz. A hívás költsége 10000 Ft/perc és a rendszer túlterheltsége miatt a min. várakozási idő 3 hét.../

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eldobomazagyam.blog.hu/api/trackback/id/tr126135027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása